20 februari 2007

Ha Noi

Vi anlände till Ha Noi på söndag kväll. Vi var lite oroliga innan vi checkat in att Fredrik inte skulle få åka med. Passet måste vara giltigt i sex månader efter inresa i Vietnam. Fredriks pass är bara giltigt i 5 månader och två veckor till. Men de tittatde inte ens i hans pass, så det gick bra. Däremot så letade damen i incheckningen efter visum till Vietnam i mitt pass, dåtalade jag om för henne att svenskar inte behöver visum, ok sa hon och chekade in oss. Samma sak var det när vi kom till Vietnam, tullmannen frågade efter visum och vi svarade att vi inte behöver det, och så släppe han igenom oss. Ingen större säkerhetskontroll alltså. Men vi är förstås glada att vi kom igenom, hade varit lite tråkigt om Fredrik hade behövt stanna hemma.





Första intrycket av Vietnam var att det finns otroligt mycket vespor. Om man tänker sig gamla bilder från Kina där man ser tusentals cyklar och byter ut alla cyklar mot vespor så är det ungefär det man ser i Vietnam. Vi blev förvånade över hur bra standard det var påfordonen, i Peking kör väldigt många runt med riktiga rishögar till motorcyklar, här är alla i riktigt gott skick.

Vem behöver bil? Det gårr ju lika bra att ta hela familjen på vespan. Har man tråkigt kan man läsa en bok under turen.

Eller så kan man klara av sina telefonsamtal, bara man kan hålla sig vaken!

Grönsaksmarknad.

På söndagkväll tog vi det lugnt, åt middag på en lokal restaurang, god Vietnamesisk mat.

På måndagen tog vi en taxi in till City, strosade runt i några timmar, faschinerades av att det överhuvudtaget finns så många vespor som vi såg där, vilade ibland på några cafeer, vi hade en allmänt slapp och skön dag. På eftermiddagen gick vi på vattendockteater. Kul att ha sett, men väldigt sövande.

På kvällen blev det pizza, innan vi gick och lade oss för att orka upp klockan fyra på måndagmorgon.

Inga kommentarer: