09 oktober 2007

Lägesrapport

Våra gäster håller igång vill jag lova.
Det har förstås blivit mycket shopping. Men lite sevärdheter har de också hunnit med. Igår var de t.ex i den Förbjudna staden. Chauffören hade lite problem med att hitta rätt ingång, så de blev avsläppta vid personalingången, så det blev till att traska en bra bit innan de kom till rätt ingång.


Togelidarna i förbjudna staden

Vi har även hunnit med ännu en omgång på glasögonmarknaden. Denna gången var det Patrik och Pär som inhandlade solglasögon.
Bredvid glasögonmarknaden ligger en loppmarknad som bara har öpppet på helgerna. Helst ska man vara där tidigt på morgonen, de öppnar 5.30. Vi tyckte att det räckte att vara där vid 12 tiden. Vi fick handlat en hel del ändå. Tänk vad skulle ha handlat om vi var där redan halv sex!

Den här försäljarna var nog på plats vid öppningen. Jag förstår att de behöver sova middag.

Hotellet som Sussanne och Patrik bodde på när de var här och hämtade Ella låg också alldeles i närheten så vi passade på att ta oss en runda förbi området för att se vad som hade hänt sedan de var här sist. Det visade sig vara en hel del.

En dag strosade vi runt Hou Hai sjöarna. Där åt vi pizza inne bland hutongerna. Ella passade på att hoppa lite.

Det pågick även en hel del arbete på gatorna där vi gick. När vi passerade en massa stora kabelhjul så var det nog lunchrast, för var vi än tittade så låg det sovande kineser med hjälmar på huvudet.


Till Ellas lycka så åkte vi till Blue zoo en dag. Det är ett stort akvarium i Beijing. De har en 120m lång glastunnel där man är omringad av fiskar. Ella gillade hajarna väldigt mycket.

På eftermiddagen åkte vi till tygmarknaden. Där shoppadde vi loss på pärlor, paljetter, håspännen, snoddar och klistermärken.
Jossan köper klistermärken

Ella tar en paus mitt i planschaffären

Även på tygmarknaden var det tydligen lunchrast.

Pedikyr och acrylnaglar

Medans vi väntade på att Jossan och Sussannes naglar skulle bli klara stack jag, Patrik och Ella till Fun Dazzel och lekte. Det är ett stort lekland med rutschkanor, tunnlar och ett jättestort bollhav.

Förstås måste man åka till den blivande OS-stadion och titta när man är i Bejing. Det är ett mäktigt bygge. För att kunna ta kort så gick vi ur bilen. Sussanne gick strax tillbaka till bilen där Ella satt och väntade. Vi andra ville gå en bit bort för att fotografera bättre, men för att förhindra att chauffören skulle köra efter oss så försökte jag förklara för honom att han skulle stanna där han var för att sedan skulle vi fortsätta att åka runt hela bygget. Ok sa han och vi traskade iväg. Gissa om vi blev förvånade när vi kom tillbaka och bilen var borta. Vi ringde Sussanne som lugnt satt i bilen. Hon hade inte hjärta att säga till honom att han skulle vänta på oss andra innan han körde runt bygget, så hon fick en egen liten tur med Tao.
När de väl kom tillbaka så skrattade vi så mycket så vi inte kunde prata. Chauffören bara log och förstod aldrig vad det var som var så roligt eller att han hade gjort fel.

På lördag kväll var Fredrik och hans kompis barnvakt åt Ella. Vi andra passade på att ta en runda på bargatan. Vi började kvällen med middag på en grekisk restaurang och avslutade den på Salsaklubben.
På söndagen passade Fredrik, Pär och Padde på att köra lite go cart.

Ella har shoppat en ny baddräkt. Givetvis måste den provas. Det gjorde vi i bassängen på Lane-bridge.

Coolaste tjejen i stan.

Idag har de tagit det lite lugnare. Ella fick pyssla på Happyland en timme. Hon hann både dreja och måla en fin vas, göra pärlhalsband och fönstermålning. Efter det blev det lunch på Pinnacle och till Patriks stora lycka fick han äntligen åka och fika på Starbucks. Sedan gjorde de ett besök hos mig på Svenska skolan och till sist så åkte vi till IKEA och köpte bröd och choklad.

I morgon väntar Sommarpalatset. Sedan har jag gett dem ett uppdrag. De ska åka till elektronikdistriktet, till en affär som vi bara har adressen på engelska till och köpa en räknare till Fredrik. Lycka till! Men med Taos hjälp går det nog bra. Han får ringa affären och få en vägbeskrivning. Kanske det blir som idag, de blir guidade med cykel sista biten.

Inga kommentarer: