03 december 2006

Julmarknad

Nu har jag lyckats få tillbaka nästan allt på engelska i mitt bloggvektyg, bara lite rester kvar på kinesiska. I fredags var vi på handelskammarens julfest. Det var mycket trevligt. Mycket folk, god mat och ösigt rockband.

I går åkte vi som jag skrev i förra bloggen iväg till läkarstationen för att få influensavaccination. Det gick bra, tänkte samtidigt passa på att prata med en läkare om Fredriks finger. Han provade en klasskompis ring i onsdags och fick inte av den igen. Vi har försökt så mycket att fingret är svullet och sårigt.(låter värre än det är). Vi tänkte att läkaren kanske hade ett bra verktyg att klippa sönder ringen med. Det hade hon inte, vad hon däremot gjorde var att sätta sig och söka på google efter tips att få bort ringen. Hon hittade ett tips som hon tyckte kunde vara bra att prova. Problemet var bara att man behövde en tunn tråd t.ex tandtråd, och det hade de inte på läkarstationen, och förresten så hade hon redan provat det en gång för några år sedan och det lyckades inte. Så det hela slutade med att hon ringde sjukhuset och frågade om de hade en ringtång, de hade de så vi kunde ju åka dit om vi ville. Vi bestämde oss för att vänta ytterligare några dagar för att se om svullnaden gick ner och då prova snörtipset. Fortsättning följer.....

På kvällen gick vi tillsammans med Karin och Janne till en restaurang i närheten och åt hot pot. Gott och trevligt.

Idag var det dags för adventsgudstjänst och julmarknad. Både lucia och tomten kom dit. Vi lyckades göra åt med en hel del pengar på julklappar, julpynt, glögg och skinkmackor.
Känns som man är på SAS Radisson varje dag för tillfället.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har ni provat såpa?

Familjen Leander sa...

Vi har provat både flytande tvål och matolja utan resultat.