22 januari 2007

Börjat jobb

Internetproblemen bara fortsätter. Ibland har man tur och kommer in och kan publisera något, oftast inte. Jag har iallafall idag lyckats, för första gången på väldigt länge komma in på webalbumet för att lägga ut några nya album.

Nu har jag börjat jobba, och det känns bara bra. Jobbar varje torsdag och fredag och varannan onsdag.

Annars så rullar det på som vanligt här. Händer inte så mycket för tillfället.

Vi är ute och cyklar lite på helgerna, försöker att hitta lite nya vägar utan allt för mycket trafik på. Det är inte så lätt.

Vårt största problem nu är att vi har stopp i köksavloppet. Det har vi haft sedan onsdag förra veckan. Det var några killar här i onsdags för att fixa det, men de lyckades inte. Så manegement office var tvungna att kontakta vår hyresvärds representant här för att få hit en annan firma som tillsammans med gubbarna som har byggt huset ska titta på problemet. Problemet är bara att representanten är vår mäklare, och vi hart lärt oss att när hon kontaktas så händer inte så mycket. Så vi väntar fortfarande på att någon ska komma hit och fixa problemet. Det slutar väl med att när någon väl kommer hit så får de gräva upp köket för att komma åt rören, saker och ting brukar ju inte fungera så smidigt här så vi är beredda på det värsta.

I lördagskväll var jag och Pär på en Indisk restaurang tillsammans med Fredriks kompis föräldrar. Det var mycket gott och trevligt. Fredrik och Aron var på en annan restaurang och åt kinamat.

När Stig och Nina var här så passade jag och Nina på att åka till tygmarknaden. Jag hade aldrig varit där förut. Det var väldigt intressant. Vi såg inte en ickeasiat på hela dagen, så man blev ganska uttittad när man gick omkring där. Till och med på toaletten blev man uttittad Det fanns inte några dörrar, och kineserna är inte så diskreta av sig, så de ställde sig och vrålstirrade på en när man kissade.


Tygmarknaden visade sig vara ett enormt stort område med affärer där de sålde allt som hade med sömnad att göra.


Där fanns affärer som bara sålde knappar eller bara dragkedjor. Även affärer som bara sålde gardinstänger på metervara fanns det gott om.

På tygmarknaden fanns också en matmarknad, efter att ha gått igenom där så dröjde det ganska länge innan jag kände mig hungrig. Där kunde man köpa lite av varje, till och med hundhuvud hade de liggande på bordet.
När vi till slut återfått aptiten så kändes MC Donalds som ett bra alternativ, förhoppningsvis hundfritt kött iallafall.


Efter ett tag behövde vi värma tårna, då gick vi in i en inomhusmarknad där det visade sig att man kunde köpa det mesta. Jag köpte en karta över Beijing, undrar bara hur tejen i affären kunde veta var den var någonstans. Det fanns ju några olika rullar att välja på som ni kan se på bilden.




De hade även flera affärer där man kunde köpa telefonnummer. Desto fler lyckotal det finns i telefonnumret desto dyrare är det. Så fungerar även det fasta abbonemanget, kan man tänka sig att ha några olyckstal i sitt telefonnummer så får man en lägre månadskostnad.

Vi hade en trevlig förmiddag på tygmarknaden och jag kommer garanterat att åka dit igen. Inte för att jag kommer att köpa något tyg, utan bara för att titta på allt som finns där. Tyvärr slutade förmiddagen inte så trevligt. Nina blev av med sin kamera. Troligvis inne på hamburgerrestaurangen. Det känns alltid lika tråkigt när något sådant händer. /Marie

Inga kommentarer: