04 januari 2007

Nyårsafton


Så här kan man göra om man har ont om bensin.


Vi hade tänkt att åka upp till muren på nyårsafton, men Zhang meddelade att väg upp var stängd pga. snön. Så istället blev det ytterligare en sovmorgon. Sedan drog ungdomarna in till stan för lite shopping. Och vi andra tog taxi till Radiance, där vi tittade på antika möbler en stund för att senare gå vidare till Toms dvd och till en motorcykelaffär. Vi avslutade vår lilla utflykt med att äta lite på Mrs. Shanens bagels.

På kvällen var det så dags för Rio Brazilian att visa var de gick för.
Vi blev lite besvikna först. För det första fick vi sitta nere i källaren och äta, vilket snart visade sig vara väldigt bra. Det blev snart väldigt livat på våningen över oss. Buffen var också en liten besvikelse i början. Visst fanns det mycket att välja på, men inte något grillat kött som vi hade sett framför oss. Så fort vi hade satt oss till bords med våra tallrikar fulla av lite av varje från buffen så kom förklaringen till varför det inte fanns något kött på buffebordet. De kom till bordet med grillat kött uppträtt på svärd som de skar upp och delade ut. Snart satt vi med minst tio olika köttsorter på våra tallrikar, maten från buffebordet var gömt någonstans på botten av tallriken och kändes ganska ynklig jämfört med allt grillat man fick. Här kunde man verkligen prata om valuta för pengarna.


Efter tolvslaget tog vi taxi tillbaka hem, mätta och nöjda. Taxiresan blev dock lite spännande. Halvvägs hemma blev det plötsligt superdimmigt, chaufförren satt och lutade hakan mot ratten och körde i högst 30/km i timmen. Pär satt i taxin bakom, han sa att de bara styrde med hjälp av lyktorna på vår taxi. Det kliade i fingrarna ibland att ta över ratten och styra lite. Chauffören hade nog inte så bra syn i vanliga fall och nu såg han nog nästan ingenting, han sa flera gånger till mig, "Jag ser inte vägen". När vi väl var framme så torkade han sig länge om ögonen och skakade på huvdet. Sedan hade de två taxichaufförerna en hel del att prata om. /Marie

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att höra om allt ni har haft för er! Vi har kommit hem från Cuba, snart kan man kolla in det på websidan. /Bosse