03 januari 2007

Lördagen den 30 december

På lördagen vaknade vi till ett vitt Beijing. Undrade lite hur trafiken skulle flyta i halka, jag har ju sett hur usla däck de flesta bussar och lastbilar har. Men det gick bra. De flesta verkade köra förståndigt.
Vi tog det lugnt på morgonen, och lät alla sjusovare sova länge. När vi väl fått upp alla så åkte Stig och Nina in till skräddaren för att prova sina kläder. Vi andra åkte till Yashow för ytterligare lite shopping, dit kom också Stig och Nina efter provningen. Pär var hemma och kurerade sin förkylning.

Fredrik pekar ut Franska skolan på kartan.
Efter avslutad shopping blev vi lite kulturella igen och gick till Beijing Internationell Planning exhibition. Det är ett museeum över Beijings stadsplanering. De har bland annat en enorm modell av hela Beijing uppbyggd. Maffigt. Till och med barnen tyckte att det var lite kul där.
Vi avslutade den kulturella biten av dagen med att gå ner i den underjordiska staden, den delen som vi var i är den enda delen i Beijing som är öppen för allmänheten för tillfället. Förut har man kunnat gå ner på några andra ställen, men all nybyggnation som sker ovan jord har satt sina spår även under jord, vissa ställen var översvämmande av vatten pga att vatttenledningar gått sönder när grävmaskinerna grävt. Men det verkade vara regeringens målsättning att senare öppna en större del för allmänheten, det tycker jag att de absolut borde göra. Även fast man bara får se en bråkdel av alla tunnlar under besöket så får man iallafall en känsla av omfattningen av bygget.

Även kinesiska barn blir glada av snö.














På väg hem så valde vi att ta vägen om två restauranger för att kolla in om någon av de skulle vara ett alternativ för nyårsmiddag för oss. Vi valde mellan en Brasiliansk och en Irländsk restaurang. Vi åkte först till den Brasilianska, och väl där så bestämde vi oss för att välja det stället. Om man köpte biljetter den dagen så kostade det 68 rmb för buffe, ett glas vin och gratis öl och softdrinks. Vi var lite fundersamma på kvaliten eftersom vi någon dag innan hade frågat på Hard Rock cafe och de skulle ha 798 rmb för ungefär samma sak. Men vi betämde oss iallafall för att välja det Brasilianska alternativet, lite extra roligt var det ju när Victor var med, för de som inte vet så är han född i Brasilien.
Det var ett val vi inte skulle ångra kan jag säga. /Marie

Inga kommentarer: