15 oktober 2006

Fotboll och shopping


I fredags var jag och Pär först på kinesiskan och sedan tog vi en tur på Silk street.
Där köpte vi ett sängöverkast, fast först fick vi pruta från 1200 rmb till 200 rmb. Lite jobbigt att man hela tiden måste pruta, men man börjar vänja sig.
När vi var trött på alla skrikande försäljare så gick vi till en kinesisk restaurang för att äta lunch. Det var väldigt billigt, tre olika rätter, mineralvatten, cola och vatten kostade 56 rmb. Men tyvärr var inget gott alls. Ett riktigt uselt ställe helt enkelt. Efter lunchen gick vi över gatan för att dricka kaffe. Vi hamnade på SPR coffe, och fick betala 44 rmb för två koppar. Otroliga kontraster. För er information, 1 rmb motsvara ca 90 öre.

I lördags spelade Fredrik fotbollsmatch mot Franska skolan. Han spelar inte med dem utan i Sport Beijings development-team. De har vunnit alla sina tidigare matcher, men Franska skolan blev för svåra. Kanske de tar dem i en eventuell returmatch. Fredrik kände de flesta av killarna i motståndarlaget, flera av dem går i Fredriks klass, vid ett tillfälle fick han tolka mellan domaren och en fransk kille, kul att se.

I dag söndag åkte vi in till Yashow klädmarknad och handlade bl.a.tröjor, skor, pingisrack och nagelsaxar. Pruta pruta pruta.
Sedan gick vi till W-bar. En sportbar/restaurang som ägs av Jan-Ove Waldner. Där kan man bl.a. äta köttbullar med potatismos och lingonsylt, pyttipanna och kladdkaka.
När man väntar på maten kan man passa på att spela lite pingis. Efter maten blev det kaffe på Starbucks och sedan var både Pär och Fredrik trötta på shopping så då tog vi en taxi hem.

1 kommentar:

Anonym sa...

Verkar jobbigt att shoppa så mycket tycker jag, men det är ju jag. Kul att det finns fotboll, hoppas Fredrik får spela ordentligt. Anna och jag var i Götet i helgen. Drygt ett halvt stora matchen-lag samlades på Georgs utställning och sedan hade flera av oss trevligt på stan och hos M&B. /Bosse