30 oktober 2006

Irriterad

Jag kan för tillfället inte komma åt några bloggar med adress .blogspot alltså inte min egen heller på ett normalt sätt. Använder jag Pärs dator som är inloggad på företagets server går det dock att komma åt. Så med hjälp av den kunde jag komma åt blogspots forum och hitta en väg runt problemet, kanske bara tillfälligt. Det verkar som alla blogspots användare i Kina är drabbade så myndigheterna har väl lagt in någon slags spärr. Får se när de lägger in en spärr även för vägen runt problemet.

Annars är det bra här. Erika har kommit hit. Hon kom i lördags mitt på dagen, vi underhöll henne med en tur till en marknad inne i stan och sedan Fredriks fotbollsmatch mot Japanska skolan (lätt seger för Fredriks lag) för att hålla igång henne till kvällen. Det lyckades bra, så hon sov gott hela natten och kom genast in i dygnsrytmen.

Erika handlar en hästtavla av en konstnär som började prata om Jan-Ove Waldner så fort vi sa att vi var från Sverige. Hmm, något direkt samtal var det väl inte. Han visade pingis med kroppspråket och sa Waldner, Waldner.




Det är inte bara Pär som blir trött av att gå på marknad






I söndags tog vi en cykeltur till Toms DVD, Erika köpte på sig ett lager med DVD filmer. Sedan blev det lunch och kaffe på Smallville. Smallville är ett kombinerat kafe och bibliotek, väldigt trevligt.

På hemvägen cyklade vi inom ridklubben och tittade på när Emma hade ridlektion. Erika var väl inte särskilt imponerad av kvaliten på lektionen, Plönninge har väl något högre standard på ridlärarna kan man tänka.

På kvällen åkte vi in till Chaoyang theatre och tittade på den omtalade akrobatikshowen. Mycket sevärd.

Svårt att tro att det är fyra peroner under lejondräkterna på bollen.


Idag har det varit shoppning för hela slanten. Två stora klädmarknader klarade vi av. Fredrik klarade av en och en halv, sedan fick vi sätta honom i en taxi så han kunde åka hem. Det blev en hel del shoppat, undrar bara hur Erika ska få plats med allt i väskan på tillbakaresan.
I morgon åker vi till muren om vädret är bra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

So, u are using Cat stuff for personal blogs! Shame on u

Seriously, det ar valdigt interesant att lasa om vardagsliv dar borta.

Mikko

PS. I am too lazy to use ä & ö

Anonym sa...

hej marie,tittade in på barnens hemsida o fann din sida,Verkar oerhört spännande ditt nya liv! Vilket fint hem nihar....I morgon fyller sarah 2 år och vi har precis börjat inskolningen på Bamse.Annars är allt bara bra här.Hälsningar Monica Rock