20 november 2006

Fotboll och tysk restaurang

I lördags vaknade Fredrik av att en kompis ringde och frågade varför han inte var på fotbollsturneringen. Det var han inte av den enkla anledningen att han inte visste att det var en fotbollsturnering. Tränaren hade sagt på den senaste träningen att det eventuellt skulle vara en turnering, men isåfall skulle spelarna få ett emal om tidpunkt. Sport Beijing brukar vara bra på att få ut information, men den här gången gick något fel. Till den första matchen hade bara två killar kommit så den förlorade de på W.O såklart. Till de resterande matcherna fick de precis ihop till ett lag, meningen var att de skulle ha ett a-lag och b-lag. Det var en mycket märklig turnering. Alla spelade i samma grupp, men man mötte inte alla lagen. Fredriks lag mötte Franska skolan två gånger och några lag mötte de inte alls. Eftesom Franska skolan som vanligt var ganska överlägsna hade förstås de lag som inte mötte Franska skolan en stor fördel jämfört med Fredriks lag som fick tampas med dem två gånger. Men Fredrik var nöjd och glad och det är ju huvudsaken.
Sedan åkte vi in till Lidoområdet för att Fredrik ville köpa några cd. Han hittade de flesta som stod på sin lista, nio stycken blev det för 18 kr styck. Åtta av dem fungerade utan problem. Ganska bra utdelning måste jag säga.

På kvällen åkte jag och Pär in till stan för att roa oss. Vi åt mat på en tysk restaurang vid Lufthansa center. Där var det proppat med folk, väldigt många tyskar. Jag tror att de flesta hade anknytning till den bilmässa som för tillfället är här i Beijing. Efter maten knallade vi ner till Sanlitun, bargatan som ligger vid Fredriks skola. Vi hamnade på en pub med ett trevligt kinesiskt liveband. Skoj.
I går var vi inbjudna till Sports Beijings höstavslutning. Men det visade sig att det i stort sett bara var spelare ifrån de yngre lagen som var där, så vi åt lite grann bara sen ville Fredrik därifrån så fort som möjligt. Lite märkligt att skicka inbjudan till alla lagen och sedan dyker inte ens tränaren i Fredriks lag upp. Men men, det är mycket som är lite konstigt här, så vi börjar bli vana.

Den här veckan blir ganska lugn, lite kinesiska och föräldrasamtal på Franska skolan bara. Vi får ladda inför de kommande veckorna då julfesterna avlöser varandra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Konstiga regler där borta, men huvudsaken man får spela. Själv kom jag sist i enduro-KM i lördags fast flera hade sämre tider.
Tjingeling /B

Familjen Leander sa...

Verkar vara lite skumma regler i Stockholm också. Vad är det ni har på gång i Dingle?