23 november 2006

Kvartsamtal

Idag har jag och Pär varit på sk. kvartsamtal på Franska skolan. Alla lärare i sitter utspridda i olika klassrum. Föräldrar får ställa sig i kö till de lärare de vill prata med. En del lärare hade tio föräldrar i kö och några lärare satt och läste en bok eftersom inga föräldrar kom till dem. När de sedan var ens tur känner man hela tiden pressen bakom sig. Att allt sedan är på franska gör ju inte saken bättre. Men vi klarade det ganska bra tycker jag, fast man är trött i huvudet efter några timmar. Fredrik sköter sig i de flesta ämnen, lite för pratig i vissa ämnen och lite för tyst i andra så det jämnar väl ut sig.

I dag kom jag helt plötsligt åt min blogg utan att behöva ta några omvägar genom någon VPN tunnel. Får se hur lång tid det går innan myndigheterna blockerar blogspot igen.
Men när man ser elstolparna här i Beijing kan man undra hur det kan komma sig att man har electricitet överhuvudtaget. Man får vara glad så länge alla ledningar hänger kvar mellan stolparna, det gör de inte alltid.

1 kommentar:

Anonym sa...

Elledningarna ser ju riktigt prydliga ut om man jämför med en del exempel som vi har sett i Thailand. Där var ledningarna fastsurrade på utskjutande delar av husen.

Gunnel