25 november 2006

Helgmarknad med Michele



Michele förhandlar om priset på ett stenhuvud



I går åkte vi in till Beijing tidigt på morgonen för att gå på helgmarknaden tillsammans med Michele. Michele är en fd. kollega till Pär i Genève. Han var i Beijing ett par dagar i jobbet och ville göra några sista inköp innan han åkte tillbaka till Genève. Han hade redan fyllt sin tomma resväska med alla de inköp han gjorde dagen innan. Efter långa förhandlingar gick han nöjd ifrån marknaden ett stenhuvud rikare.





Pär och Michele framför en av alla stenstatyer på helgmarknaden



En av alla försäljare av stenstatyer

Det var ett riktigt uselt väder, det till och med snöade på morgonen, men det övergick ganska snart till regn. När vi gick ifrån marknaden frös vi alla ordentligt om tårna.
Innan han åkte vidare till flygplatsen åkte vi och tog en andra frukost hos Mrs Shanen, kikade på möblerna på Radiance och avslutade det hela med en kaffe hemma hos oss.

Idag börjar inomhussäsongen i fotboll för Fredrik. De har delat upp alla spelarna i fyra olika lag, Fredrik spelar i Hurricane och ska idag spela mot Lightning, de andra två lagen är Avalanche och Blizzard. Vad är det för fel på lag 1-4? I anmälningsavgiften ingår förstås matchtröja, han kommer att ha en hel garderob full med matchtröjor innan vi flyttar härifrån om han fortsätter att spela fotboll.

Pär cyklade iväg till vår favorit, tavelinramaren och lämnade in några tavlor för inramning. Vi är där nästan varje helg för att lämna in bilder. Han kan inte ett ord engelska, men vi brukar komma fram till något bra tillsammans med hjälp av kroppsspråk och de få orden vi kan på kinesiska.

2 kommentarer:

Anonym sa...

I gave Michele hard time for being spotted shopping on a business trip.

Good to see you keep some of the old contacts going...

Mikko

Anonym sa...

Hej, jag tänkte prova om jag kan svara. Hoppas allt e bra med er. Sussanne å Ella.