04 maj 2008

Woodlands

Dagarna rullar på och intrycken blir bara fler och fler. Vi har hunnit med att besöka några fler områden nu, och hunnit med att besöka några vänner. I fredags var vi hemma hos familjen Vivier. De bodde i ett mysigt område i ett jättefint hus. Men det området ligger nog utanför vår budget. Hur som helst, det var trevligt att träffa dem igen. Pierre hade förstås vuxit en del på de drygt fyra åren sen jag såg honom senast.

I går var vi och hälsade på en arbetskamrat till Pär som bor i ett område långt utanför stan. Det var ett mycket trevligt område som fortfarande växte. För tillfället fanns det
80 000 invånare där. Det som var trevligt med området var att man såg inte husen när man körde på genomfartsvägarna utan allt låg gömt bakom träd. Där fanns sammanlagt 163 miles gång och cykelvägar där. Det var verkligen tilltalande, men tyvärr köndes det som det låg alldeles för långt bort från Pärs kontor. I går kväll var vi hemma hos kurt och hans familj. Kurt jobbade tillsammans med Pär när vi bodde i Geneve och har nu bott här i tre år. Kurts fru Betsy skulle ha ett litet smyckeparty så då fick jag tillfälle att prata med flera olika tjejer om olika skolor och dylikt. Alla har försås olika åsikter så man blir lite snurrig i huvudet. Lite roligt var det att där var en tjej där som jobade tillsammans med Laurent Vivier på Total. världen är allt bra liten.
Kurts hus var också fint och låg i ett trevligt område, men de har små barn och de man pratar med säger att high-school i det området inte är så bra.

Några exempel på hus i olika områden vi varit och tittat på.

Cy-fair Higschool

Cy-fair lite närmare. Ser väldigt amerikanskt ut.

Vi hade lite tid över i fredags innan vi skulle besöka Viviers så då passade vi på att besöka det här stället. Gissa företaget!
Ja, givetvis IKEA. Det är nog ett ställe man kommer att besöka en del i början. Till min besvikelse så hade de inte runda mackor där. Men däremot så hade de svensk sirap som jag har saknat på IKEA både i Geneve och i Beijing.
Idag ska vi åka till Katy igen för att ta en närmare titt på området. Sedan i eftermiddag ska vi ta en kaffe på Starbucks med Lisa Fuglesang, de har ju också bott här i några år så de kan säkert bidra med en del matnyttigt.

Är vi i Texas eller?
Den här skylten utanför puben på hotellet.

Nu är det dags för frukost. Kram /Marie

Inga kommentarer: