04 maj 2008

Söndag i Houston

Idag tog vi det lite lugnt på morgonen. Jag bloggade, Pär var ute och sprang och Fredrik sov länge på morgonen för första gången sedan vi kom hit. Det är först nu, när vi snart ska åka tillbaka som man börjar känna att man kommit rätt i tid.
Efter frukosten drog vi oss i alla fall tillbaka mot Katy som vi tycker är ett ganska intressant område. Många tycker att det ligger lite väl långt ut. Men det beror ju mest på vad man vill göra förutom att bo, skoldistrikt spelar ju stor roll här. Katy ska vara ett bra skoldistrikt sägs det. Det är inte lätt att bestämma sig i allla fall.

Ett exempel på hus i Katy.

På eftermiddagen drog vi oss tillbaka in mot Houston för att träffa Lisa Fuglesang. Det var trevligt, de har bott här i tolv år, så hon har förstås stor erfarenhet av Houston. Hennes tre barn har också gått på den franska delen av AWTY som vi har sökt plats på till Fredrik. Hon hade bara goda saker att säga om den skolan. Det är väl också den skolan jag tycker att Fredrik borde gå på om han skulle komma in. Men Fredrik är av någon anledning väldigt sugen på att gå public school här. Vi får se hur det slutar, det kanske löser sig självt genom att han inte kommer in. På AWTY går också två av Viviers barn och Kurts son.
Efter mötet med Lisa åkte vi runt lite i ett område som hon tipsat om, sedan blev det lite mer husletande på nätet när vi var tillbaka på hotellet. Det snurrar ordentligt i huvudet av alla områden man sett och all information man fått.

På kvällen åt vi på T.G.I Fridays som ligger precis mittemot vårt hotell, men eftersom det ligger en trefilig motorväg mellan hotellet och restaurangen fick vi lov att ta bilen i några kilometer innan vi kom dit.

Fredrik och Pär mumsar kycklingsallad och fisch and chips. Ena veckan är man i Beijing och nästa vecka är man i Houston och käkar på samma restaurangkedja. Varför ska man egentligen resa runt? Nästan allt finns ju nästan överallt nuförtiden.

Imorgon blir det nog en träff med Karen igen, så får vi se om vi åker till fler ställen imorgon eller vi bara ska smälta det vi redan har sett. Vi ska iallafall byta hotell imorgon, eftersom det är fullt här på grund av någon stor petroleummässa. Denna veckan har det kryllat av Caterpillarfolk från hela världen som har varit här inför den mässan. Så Pär har träffat många kända ansikten både från Beijing och Geneve här på hotellet.

Nu är det snart dags att sova.

God natt /Marie

Inga kommentarer: