31 december 2007

Massage, plåtverkstad, skorpioner, ormar och en förbjuden stad.

Dagarna rullar på. Gästerna aktiverar sig med diverse shopping och seightseeing.
Erika och Malin har varit och provat sina balklänningar. De blir nog väldigt fina. På tisdag blir det ytterligare en provning och på torsdag ska de hämtas. Sedan är det bara att vänta på den stora baldagen.

Åsa och Robin beställde varsin skjorta och väst som också skulle provas och justeras.
Innan provningen så var en del av gänget på glasögonmarknaden och loppmarknaden och fyndade lite. Både Malin och Åsa köpte nya glasögon. Efter skräddaren åkte Klas till elektronikdistriktet för att hämta sin processor och jag åkte med ungdomarna till Xidan för att titta i lite kinesiska klädmarknader som oväxling till alla turistmarknader som vi brukar vara på.

Hela gänget utom jag åkte till förbjudna staden en otroligt kall och blåsig dag.

Ett fruset gäng i förbjudna staden.

Efter forbidden city skulle vi allihop gå till Dragon fly för att få två timmars massage. Enligt beskrivning låg det nära Beijing hotell och förbjudna staden. Vi gick till Beijing hotel och förväntade oss att se stället bredvid, men det gjorde vi inte. Efter att ha frågat ungefär 20 kineser och några kilometer senare så var vi äntligen framme. Vi har lite olika syn på vad som är nära, Beijingborna och vi svenskar. Men vi kom fram iallafall och blev ompysslade i två timmar. Först var det fotmassage och därpå kroppsmassage. Gott! Framför allt var det gott att komma in i värmen efter den långa promenaden i kylan och blåsten.

Klas och Pär lägger fötterna i blöt.

Efter massagen bar det iväg till vår favoritrestaurang, "plåtverkstaden". På vägen dit så stötte vi på en flera hundra meter lång rad av matstånd av diverse delikatesser. Johan var så hungrig så han var tvungen att stanna och köpa några grillade skorpioner.Robin tog också ett smakprov på skorpionerna, vi andra nöjde oss med att titta på alla ormar, larver, skalbaggar och diverse andra läskiga saker de sålde.


Orm

Mera orm




Den här farbror var rolig. Jag ville ta kort på det han sålde, men när han såg att jag tog fram kameran sprang han ut från sitt stånd och ville absolut att jag skulle ta kort på honom och nig tillsammans. Så det var bara att göra honom till viljes.

Man ser ofta så här imponerande last på cyklarna.

Plåtverkstaden

En annan kväll gick vi till den lokala hotpot restaurangen. Där avslutas alltid måltiden med att servitrisen drar nudlar och kokar på bordet åt oss. Den här gången fick hon hjälp av Johan och Robin. Undrar om hon tyckte det var så mycket hjälp egentligen. Ett gott skratt fick hon sig iallafall.



Hoppsan! Den gick visst av.

Idag har ungdomarna varit på stan på egen hand, och ikväll blir det repris på förra nyårsafton. D.v.s Brasiliansk restaurang.Till sist kan jag inte låta bli att visa den här skylten som jag fotograferade utanför ett stort exklusivt kontorskomplex. Är det någon som kan förklara för mig vad de vill säga med den?

Gott nytt år på er allihop!!! /Marie

Inga kommentarer: