23 februari 2008

SydKorea

Just nu är vi på hotellet i Seoul. Vi kom hit i eftermiddags och har hunnit med en sväng på stan.
Nästan det första som hände var att Pär blev intevjuad och filmad av ett okänt filmteam. Han fick svara på frågor om vad han tyckte om en för honom okänd maträtt och om han kände till en Koreansk fotbollssspelare i Manchester United. Vi har ingen aning om vad det hela gick ut på. Kanske Pär blir tvstjärna i Koreansk tv nu.

Sen tog linbanan upp på ett berg. Vi som är vana att trängas och knuffas med alla kineser när vi ska fram någonstans kunde inte låta bli att facineras av att det fanns fotsteg målade i golvet som visade var man skulle stå och vänta. Något sådant dröjer det nog länge innan vi får se i Beijing.



De blå fotspåren i mitten är min plats. De stom kom först får ställa sig längst fram, sedan ska alla andra passera på sidan för att ställa sig sist. Inte så smidigt, men det funkade.

Väl uppe på berget så fick man en uppfattning om hur stort Seoul är. Maffigt.

Man kunde åka vidare upp i ett torn också, men vi avsod från det idag.
Staketet på utsiktsterassen var full med hänglås med namn på. Märklig syn.
Jag skrev ju i ett tidigare inlägg att nu var det nog slut med fyrverkerierna. Men så var det inte alls. Den dag jag trodde var avslutningen var inte alls det, det var väl bara något monster som skulle skrämmas bort. Avslutningen var i själva verket i torsdags. Då är det 15 dagar in på det nya året och fullmåne. Då skulle alla fyrverkerilager tömmas. Och efter det har vi hört några eftersläntrare varje dag, men det värsta är nog över för denna gång.

Första fullmånen efter nyårsafton. Det markerar avslutningen av
the Spring festival.
Imorgon blir det en tidig morgon för vidare för mot YongPyong och skidåkning.
Ha det gott /Marie

Inga kommentarer: