20 april 2008

Sovande parkarbetare

Just nu håller de på att göra om "vår väg". De pyntar och river och bygger nytt. Till och med namnet har blivit nytt. Förut hette den Jingshun lu, nu heter den Jingmi lu. Varför? För att röra till det för alla taxichaufförer kanske. Nåväl, för någon vecka sedan höll de på att göra om längs den biten vi brukar cykla. Vi har en lite cykelväg i "skogen" så att man ska slippa cykla på den livsfarliga Jingshun lu. När vi skulle cykla hem så kryllade det av sovande kineser på vår cykelväg.

Spelar ingen roll att lastbilar susar förbi två meter ifrån huvudet, de sover gott ändå.

Skönt att lufta tårna medans man tar sig en tupplur.

Ser riktigt skönt ut.

Vår cykelväg.

Hinder på vägen!

Man ser inte mycket maskiner vid så här små byggen. Det är mest vid skyskraporna inne i stan som maskinkraft används. Här är det manskraft och djurkraft som gäller.

I väntan på lass. De får jobba hårt de här små djuren.

Ser och hör med spänning på nyheterna idag. Kineserna är inte så positiva mot fransmän just nu. Igår var det tydligen demonstration utanför franska ambassaden och franska skolan. De upplöstes snabbt. Men man vet ju aldrig, sånt kan ju spåra ur. Kineserna uppmanar också till bojkott mot den franska livsmedelskedjan Carrefour. Tydligen ska det ha haft effekt. Köerna brukar vara långa där på helgerna, men de som varit där säger att det var betydligt minder folk nu. Vi får hoppas att det klingar ut snabbt.

Det har ösregnat hela dagen här, därför har jag också haft tid till att äntligen få alla dessa inlägg gjorda. Men detta var iallafall det sista för idag. Nu ska vi titta lite på vår inventarielista och fundera på vad vi vill ta med oss till Houston och vad vi vill skicka till Sverige. Alltid många beslut som ska tas inför en flytt. Känns som jag har gjort det där några gånger nu.

Kram /Marie

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.