16 april 2008

Terminal tre

Inläggen kommer i lite konstig ordning nu, men det beror på att jag varit för lat för att blogga på ett tag. Så efterhand så kommer lite gamla bilder in.
Kommer just från veckans innebandypass. Det har blivit väldigt varmt här nu, runt 25 grader hela denna veckan och givetvis glömmer man dricka tillräckligt så då svarar benen givetvis med krampkänning efter 1 1/2 timme. Så det blev målvaktsspel för mig den sista halvtimmen.
Detta inlägg tänkte jag skulle handla om världens största byggnad, nämligen den nya flygterminalen i Beijing, terminal tre. Erika och Kristian fick äran att flyga därifrån när de hade varit här, så givetvis passade jag på att ta mig en titt på detta väldiga bygge. Det var maffigt. Visserligen kunde jag inte gå så långt innan säkerhetskontrollerna tog vid, men det jag såg var imponerande. Bilderna gör väl inte byggnaden rättvis, men det är ett litet smakprov iallafall.
I Sverige betyder den här skylten stoppförbud. Tydligen har den inte samma innebörd här.
Här stannade även vår chaufför och stod parkerad här i över en timme.
Erika och Kristian på väg in till incheckning.

Givetvis måste man ha drakar på en flygterminal som är byggd som en drakkropp.

I går var vi med om något läskigt på skolan. Vi var i lekparken med barnen. Det var riktigt disigt väder så sikten var dålig. Helt plötsligt börjar det skaka i marken och ett fruktansvärt oväsen uppstår. Vi förstår att det är ett flygplan som närmar sig men det går inte att se från vilket håll det kommer. Plötsligt så dyker det bara upp ur dimman rakt ovanför huvudena, det kändes nästan som om man kunde klappa det på magen. Vi har flera gånger stått och tittat på plan som gått ner för landning i Geneve. De planen som då bara haft ca 50 meter kvar till landnigsbanans start har inte varit så lågt ner när de varit över oss som dett plan var.
Några barn började gråta medans några tyckte det var häftigt. Vi fröknar tyckte bara det var läskigt. Jösses tänkte vi, har de ändrat landningsriktning på nya landnigsbanan. Det innebär ju att vi kommer att ha ett flygplan varannan minut över oss idag. Men inte, det kom inga fler plan över oss, de andra höll sig där de brukar vara. Man undrar ju vad som hände, landade han åt fel håll, hann han överhuvudtaget fram till någon landningsbana innan han tog mark eller lyfte han igen. Inte vet vi för planet försvann i dimman lika plötsligt som det dykt upp.

Just nu går vi i väntans tider. Om en dryg vecka är det majlov här. Tanken var då att vi skulle åka till Houston på pre-visit, men ännu är inte allt helt klart för att få klartecken att åka, så vi vet fortfarande inte om vi kommer att åka eller inte. Om vi inte kommer iväg nu så blir det nog till sommaren istället, lite dumt, hade varit skönt att få lite saker mer klart för sig snart.

Ha det gott /Marie

Inga kommentarer: