29 april 2008

Vägarbete

När vi cyklade ifrån bilmässan så cyklade vi på den vägen som brukar kantas av majs på hösten. Nu pågick asfaltarbete för fullt på den vägen. Det är också i ena ändan av denna vägen som nya motorvägen korsar över. Det är nog tredje gången på ett och ett halvt år de lagar den vägen. Lite bättre underarbete kanske skulle hjälpa. Men nu såg det ut som de tänkte göra en ordentlig insats den här gången. Men vilken arbetsmiljö för gubbarna!

Det knastrar i tänderna på mig efter en halv minut. Undrar hur det känns i munnen på dessa arbetare, för att inte tala om lungorna.

Vadå säkerhetsmarginal?
Och tro inte att lastbilen kör sakta.

Det går åt en hel del arbetskraft när asfalten ska brytas upp för hand. Men det skapar ju arbetstillfällen och det är ju positivt.

Inga ledsna miner här. Vad är det för tokig västerlänning som cyklar på den här vägen och dessutom stannar och tar kort tänker de nog.
Vi västerlänningar anses nog vara lite konstiga
i många kinesers ögon.
Men de kan vi bjuda på så länge
vi möts av leenden och ett glatt Hello!

Idag är jag hemma och slappar, det är ju lov på skolan. Ska väl försöka packa en väska inför resan imorgon, det tillhör ju inte mina favoritsaker precis att packa, men något ska jag väl lyckas få ihop så småningom.

Myndigheterna här har skärpt reglerna för att få inresevisum till Kina, nu måste man visa kopia på sin returbiljett och visa kopia på sin hotellbokning eller bevisa sin släktskap med den man ska besöka här. Så vi var lite nervösa nu när Stig, Gustav och Ruben skulle söka visum för att komma och hälsa på i maj. Men igår så fick vi besked om att visumen var klara. Skönt! Så nu ser vi fram emot ett besök ifrån Sverige den 16-25 maj. Hoppas bara att Pär kan hålla sig i Beijing då.

Ha det gott /Marie

Inga kommentarer: