25 mars 2008

Den vilda muren

Nu är Erika och Kristian här. Det var som väl var inga problem med tåget pga. snöovädret.

Jag och Pär fick varsitt påskägg, dock med lite olika innehåll.
Vi tog det lugnt på lördagkvällen eftersom de var ganska trötta efter resan. Och på söndagen beslutade vi oss för att äntligen göra den omtalade 4-timmars promenaden på muren.
Man åker till Jingshaling, två timmars bilresa hemifrån, går därifrån upp på muren och går sedan en mil och hamnar i Simatai där man blir upphämtad. En otroligt häftig promenad. Det är stor skillnad mot vad vi sett förut. Vi har bara varit på de delarna av muren som är iordninggjorda förut. Den här delen av muren är inte renoverad, det är väldigt brant och många trappsteg finns inte längre kvar. Det sliter hårt på knäna och man är ganska mör i kroppen när man kommer hem. Men det är värt allt besvär, det var en fantastisk promenad. Saken blev ju inte sämre av att vi hade otroligt fint väder. Strålande sol och klar luft så att man såg mycket av omgivningarna. Otroligt vackert!
Vi fuskade lite genom att ta linbanan upp till muren. Inte den bästa man åkt, men vi kom upp ialla fall.

Ordentligt brant!




En välbehövlig paus.


Ännu brantare!


Försäljare slipper man aldrig ifrån. Water, Cola, Beer?






Vart man än tittade så såg man bara berg och muren. Det enda som störde var den här motorvägen som jag tror håller på att byggas. Det var ingen trafik på den nu iallafall. Kändes helt felplacerad.


Kristian och Erika.

Oj, på den hängbron måste vi gå över. Ser lite läskigt ut.
Men om vi inte ville gå tillbaka i tre timmar så var det bara att ta sig över.
Det gick ju bra. Och givetvis satt det en gubbe och tog betalt på andra sidan. Inte så mycket att välja på, det var bara att betala.

Ja, den här turen gör vi gärna om, bara vi får vila benen i några dagar först.

I går var Erika och Kristian i förbjudna staden och på himmelska fridens torg. Och i dag åkte de till Sommarpalatset. I morgon blir det nog shoppning. Jag är ledig resten av veckan eftersom vi har tre dagars marslov. Ska bli kul att tillbringa tiden med Erika och Kristian i Beijing.

Kristian i den förbjudna staden.

1 kommentar:

Anonym sa...

Verkligen otroligt bygge den där muren, ofattbart hur man kunnat åstadkomma den
/Bosse