21 mars 2008

Svenskt och Kinesiskt påskväder och kanske Houston

Denna veckan har vi fått uppleva både sandstorm och regn.
I tisdags det ett konstigt sken ute. Vi undrade vad det var, det visade sig vara en av de omtalade sandstormar som kan drabba Beijing på våren. Förra året kan jag inte komma ihåg att det var någon, men nu fick vi alltså uppleva det. Eller rättare sagt se det inifrån Svenska skolan eftersom vi stannade inne med barnen den dagen. Och på eftermiddagen hade det lugnat sig.
Våren har kommit på riktigt hit nu. Tänkte passa på att fotografera blommorna på träden i tisdags. Det blev lite annorlunda ljus på de korten med all sand i luften.


I går hade vi på skolan vår årliga hattparad. Barnen har dekorerat varsin hatt och visar sedan dessa hattar för alla föräldrar som har kommit för att titta. Barnen tycker det är jättekul och är jättestolta för sina påskdekorerade hattar. Efteråt fick vi alla smaska på Beijings längsta rulltårta. Dagen till ära med gul grädde.

Idag långfredag så har det varit jobbdag som vanligt, här bryr sig ingen om att det är långfredag. Även annandag påsk jobbar vi, men sen har vi marslov onsdag till fredag nästa vecka. Känns lite märkligt att jobba på helgdagarna för att sedan vara lediga några dagar senare. Men det passar ju bra nu när Erika och Kristian kommer hit.

Idag när jag vaknade och tittade ut så fick jag se att det regnade. Man blir lika förvånad varje gång. Det är inte ofta det regnar i Beijing när vi är här. Det mesta regnet kommer på sommaren och då är ju vi i Sverige. Men jag tror att regnet var mycket välbehövligt. Det är så torrt och dammigt här. Det värsta är att marken inte är förberedd för regn. Efter minsta lilla regnskur så blir det översvämmningar lite överallt. Så här såg det ut utanför vår ingång på skolan i morse. Man kan ju undra hur de har tänkt när de bygger, när inte ens den här lilla regnskuren kan rinna undan på ett bra sätt.


I Sverige väntas värsta snöstormen i södra Halland och Skåne idag. Nej, nej säger jag. Erika och Kristian ska ta tåget från Falkenberg till Kastrup idag för vidare resa till Beijing. Hoppas verkligen att det inte blir strul med tåget eller att de får för sig att stänga Öresundsbron. Det vore väl typiskt att snön skulle ställa till problem nu i slutet av mars när det inte har snöat på nästan hela vintern i Halland. Jag håller tummarna så att de nästan går sönder för att de verkligen ska komma iväg med planet.

En söt bild på mormor som är ute och cyklar med sina barnbarn. Pojken fram står på ramen. Hoppas bara att den lilla pojken där bak orkar hålla sig vaken så han inte ramlar av. Det ser man väldigt ofta, barn som somnat bak på cykeln.


Allt pekar mot att detta blir vår sista termin i Beijing. Vi hade gärna stannat ett år till, men eftersom Caterpillar har andra planer så flyttar vi nog till Houston i slutet av augusti. Men lite OS hoppas vi att vi hinner med innan flyttlasset går. Vi har anmält Fredrik till en fransk skola, men det verkar inte som han får någon plats, det är många franska oljebolag att konkurrera med om de få platserna som finns på skolan. Så vi får nog räkna med att det blir amerikansk skola för Fredrik. Jag själv får väl bli hemmafru. Kanske försöka passa på att gå någon kurs av något slag.

Inga kommentarer: