07 augusti 2008

Tillbaka i Beijing

Så var man då tillbaka i Beijing. Känns riktigt bra, lite sorgligt att tänka på att man ska åka härifrån om två veckor bara.

Det märktes redan vid gaten till planet i Stockholm att det är os-tider i Beijing. Det var nästan inga kineser på planet , bara hemvändande svenskar som bor i Beijing och en massa os-folk.

Bland annat delade vi plan med skridskoåkaren Thomas Gustavsson, Fotbollsbasen Lars-Åke Lagrell, herrlandslaget i tennis, journalisten Lars Anrell och flera norska deltagare.

Lite suddigt, men det är iallafall Thomas Johansson, Robin Söderling och Jonas Björkman.

Det var tydligen fler än svenska och norska deltagare med på sas-flighten.

På planet fick vi alla lyssna på information om hur allt skulle gå till för de som hade med OS att göra. Bland annat förutom allt det vanliga som vi alla måste göra så skulle de gå till ett speciellt bord och få sina accrediteringar registrerade.

Delar av den Brasilianska truppen får sina passerkort registrerade.

Jag och Fredrik hade turen att landa den 5:e, vi har ju numera ojämn siffra på bilen, så det innebar att vår chaufför kunde komma och hämta oss. På ojämn dag får ju inte bilar med jämna slutsiffror var i trafik.

Det är riktigt varmt här. Än så länge har jag inte sett någon blå himmel, det är bara varm och fuktigt. Men vi ska väl vara glada att vi inte har flyttat till Houston ännu. Där stängde Caterpillarkontoret för att de väntade på en tyfon som skulle svepa in över stan höromdagen. Vet faktiskt inte hur det gick.

Den här mannen var nog ganska varm och sliten. Han var tvungen att sitta ner och vattna gräsmattan. Det går nog åt otroliga mängder vatten denna sommar. Det är väldigt grönt och fint överallt. Men inte behöver man tänka på att spara på vatten om man är arrangör av OS.

Överallt finns det informationsstånd. Till och med ute hos oss finns det ett litet skjul med 6 personer som är beredda att svara på alla frågor. Jag tror inte de har särskilt mycket att göra. Pär har under de här två veckorna han har varit hemma inte sett dem ha ett enda besök.

Kram /Marie

Inga kommentarer: